Zdravie a krása - kozie mlieko...

Akné? Pomôže vám kozie mlieko!

09.12.2009 04:46

 

Akné? Pomôže vám kozie mlieko!

Akné? Pomôže vám kozie mlieko!

 

 

 

Keď sa objavia nepekné vyrážky, spravil by človek čokoľvek, aby sa ich zbavil. Hlavne ak ide o akné, ktoré vám ničí tvár, ramená či chrbát. Prostriedkov ako bojovať s akné je mnoho, mohlo by však práve vám pomôcť proti akné kozie mlieko?

Znie to zvláštne? Ani nie, veď v kozmetickom priemysle sa používajú aj exotickejšie prísady. Ak trpíte na akné, mali by ste pri kozom mlieku zbystriť pozornosť. Práve takáto kozmetika môže byť liekom nielen pre vašu pokožku, ale aj pre dušu.

Čistiaca kozmetika s kozím mliekom
Áno, nebojte sa po nej siahnuť. Výrobcovia potvrdzujú, že práve kozie mlieko zabraňuje prílišnému vysúšaniu pleti a reguluje mastnosť pleti. Pomáha tiež liečiť vyrážky a pleť posilňuje a spružňuje.

V čom je kozie mlieko také odlišné od toho bežného - kravského? Kozie mlieko je dokonalým zdrojom minerálnych látok a stopových prvkov, ktoré sú pre zdravie pokožky a jej hojenie tak nesmierne dôležité. Okrem vápnika, horčíka, sodíka, draslíka, fosforu, medi, zinku, chrómu či mangánu obsahuje aj celý rad vitamínov, od vitamínu A, cez B1, B2, B12, C, D, E až po kyselinu listovú.

Kozie mlieko podporuje regeneráciu a pružnosť pleti a používa sa do kúpeľov pri liečbe ekzémov. Jeho blahodárne pôsobenie tak môžu vyskúšať aj osoby s ochorením pleti. Pri výbere kozmetiky z kozieho mlieka by ste mali dbať na niekoľko hlavných zásad, aby ostala kvalita kozieho mlieka vo výrobku zachovaná.

Vyberajte výrobky vyrobené čo najšetrnejším spôsobom, ideálne ručne a tradičnými metódami. Dbajte na to, aby kozmetika obsahovala kvalitné rastlinné oleje a rastlinné výťažky, čím sa najlepšie zachová zdravotný účinok kozieho mlieka.

Vedeli ste, že aj osoby, ktoré majú alergiu na kravské mlieko si môžu na mlieku pochutnať? Áno, na tom od kôz. Skúste ho a možno budete milo prekvapená!

Autor: Sofia

© 2009 Všetky práva vyhradené.

Tvorba web stránok zdarmaWebnode