Zdravie a krása - kozie mlieko...

Kozľací guláš s pivom

27.12.2009 09:06

 

Potrebujeme:

  pre 6 osôb
-1 kg kozľacieho mäsa
-100 g údenej slaniny
-4 väčšie cibule
-mäsový vývar
-2 paradajky
-1 červenú papriku
-mletú sladkú červenú papriku
-150 ml svetlého piva
-1 surový zemiak na zahustenie
-ušený majorán
-lístky čerstvého majoránu

-2 strúčiky cesnaku
-mleté čierne korenie
-olej
-soľ

Príprava:  
Opláchnuté, osušené mäso odblaníme a nakrájame na väčšie kocky. Slaninu pokrájame na malé kúsky. Olúpanú cibuľu nakrájame a spolu so slaninou orestujeme v hrnci na oleji. Pridáme kúsky mäsa, pokrájané paradajky s červenou paprikou, poprášime mletou sladkou červenou paprikou, posolíme, okoreníme,  premiešame a chvíľu dusíme vo vlastnej šťave.Potom prilejeme svetlé pivo, mäsový vývar a za občasného miešania udusíme do mäkka. Podľa potreby prilievame vývar. 3. Krátko pred dovarením pridáme postrúhaný zemiak  na zahustenie, pretlačený cesnak  a spolu povaríme. Uvarený guláš podľa chuti ochutíme sušeným ma­joránom a ozdobíme lístkami čerstvého majoránu

© 2009 Všetky práva vyhradené.

Vytvorte si web zdarma!Webnode