Potrebujeme:
pre 6 osôb
-1 kg kozľacieho mäsa
-100 g údenej slaniny
-4 väčšie cibule
-mäsový vývar
-2 paradajky
-1 červenú papriku
-mletú sladkú červenú papriku
-150 ml svetlého piva
-1 surový zemiak na zahustenie
-ušený majorán
-lístky čerstvého majoránu
-2 strúčiky cesnaku
-mleté čierne korenie
-olej
-soľ
Príprava: |
Opláchnuté, osušené mäso odblaníme a nakrájame na väčšie kocky. Slaninu pokrájame na malé kúsky. Olúpanú cibuľu nakrájame a spolu so slaninou orestujeme v hrnci na oleji. Pridáme kúsky mäsa, pokrájané paradajky s červenou paprikou, poprášime mletou sladkou červenou paprikou, posolíme, okoreníme, premiešame a chvíľu dusíme vo vlastnej šťave.Potom prilejeme svetlé pivo, mäsový vývar a za občasného miešania udusíme do mäkka. Podľa potreby prilievame vývar. 3. Krátko pred dovarením pridáme postrúhaný zemiak na zahustenie, pretlačený cesnak a spolu povaríme. Uvarený guláš podľa chuti ochutíme sušeným majoránom a ozdobíme lístkami čerstvého majoránu |