Zdravie a krása - kozie mlieko...

Kuracia roláda s bylinkami a kozím syrom

09.12.2009 23:30

 

4 porcie vykostených kuracích pŕs (v celkovej váhe 750 g), 125 g kozieho syra, 2 až 3 lyžice smotany, šťava z pol citróna, 1 viazanička čerstvej bazalky, 1 viazanička čerstvej petržlenovej vňate, 3 vetvičky čerstvého tymianu, mleté čierne korenie, soľ

 

Paradajková omáčka: 125 g masla, 25 ml suchého bieleho vína, 3 šalotky, 1 lyžica paradajkového pretlaku

 

Z mäsa odstránime šľachy. Sviečkovičku oddelíme a odložíme. Mäso prerežeme do troch štvrtín. Rozkrojené mäso roztvoríme ako knihu a položíme ho medzi dva hárky navlhčeného pergamenového papiera. Aby bolo mäso rovné a rovnako hrubé, zľahka ho rozvaľkáme valčekom.Nasekáme bazalku, tymian a petržlen. Do misy dáme kozí syr a roztrieme ho vidličkou. Ak je syr prisuchý, pridáme smotanu. Pridáme bylinky a citrónovú šťavu a dobre vymiešame a ochutíme.Stierkou rovnomerne rozotrieme po plátku mäsa štvrtinu plnky z kozieho syra a byliniek. K okraju plátku položíme na plnku sviečkovičku a mäso odlepíme od papiera. Plátok skrútime do rúry. Konce rúry pevne stlačíme.Na veľký kus alobalu na matnú stranu dáme roládu. Rúru pevne zavinieme do alobalu, konce pevne stlačíme a zakrútime. Do rajnice so zovretou vodou ju postupne vložíme a na miernom ohni varíme asi 15 minút. Mäso je uvarené, keď je ihla, ktorou roládu prepichneme, po vytiahnutí horúca.

 

Paradajková omáčka: Najemno nasekáme šalotku, v panvici ju prevaríme s vínom, štipkou soli a korenia. Odstavíme z platne a vmiešame maslo.Omáčka zhustne a skrémovatie, potom zašľaháme paradajkový pretlak a dochutíme.Veľkým nožom nakrájame roládu šikmo na centimetrové plátky. Na zohriate taniere dáme omáčku, narovnáme do nej plátky rolády a podávame.


© 2009 Všetky práva vyhradené.

Tvorba webu zdarmaWebnode