Pečené kozľacie rebrá na víne : |
Umyté rebrá osolíme, vložíme do nádoby a zalejeme nálevom ktorý pripravíme z červeného vína, celého čierneho a nového korenia, bobkového listu, cesnaku, stoniek celerovej vňate, menšej vetvičky estragónu, pár strekmi worchesterskej omáčky a soli. Naložené mäso uložíme do ľadničky na min. 24 hodín, pričom mäso občas prevrátime. Na vyšší plech rozložíme rebrá, ktoré sme osolili a mierne potreli roztlačeným cesnakom krajšou stranou dolu. Podlejeme nálevom, zakryjeme alobalom lesklou stranou k pokrmu a pečieme 1 hodinu na 180 - 200 stupňoch. Po hodine rebrá obrátime, zakryjeme a pečieme 30minút. Odstránime alobal, polejeme výpekom a dopečieme do mäkka. Výpek zlejeme do panvice, zahustíme, dochutíme štipkou cukru a tymiánu. Rebrá vykostíme, nakrájame a na tanieri prelejeme omáčkou. Podávame so zemiakovým pyré alebo žemľovými knedlíkmi. Vhodné prílohy: šalát z kyslej kapusty, zaváraná cvikľa,...
|