Zdravie a krása - kozie mlieko...

Zázrak menom kozie mlieko.

08.12.2009 20:16

 

Kozie mlieko: Ženina záchrana?

Kozie mlieko: Ženina záchrana?

 

 

  •  

Zázrak menom kozie mlieko. Pôvodne išlo o tekutinu, ktorá mala živiť mláďatá tohto zvieraťa. Druhotnú surovinu z kozieho mlieka pijú a jedia aj ľudia. Hovorí sa o ňom ako o zázraku, ktorý chráni naše telo, imunitu, kožu.

Kozie mlieko sa neprodukuje pre veľkoobchod, aj preto je také vzácne. Aj kvôli tomu, že kozy neprodukujú tak veľa mlieko ako napr. kravy. Pokiaľ sa kozie mlieko dostatočne neošetrí, môže byť dokonca aj nebezpečné. V kozom mlieku sa nachádza všetko, čo toto zviera skonzumovalo a môže ísť aj o jedovaté rastliny pri pasení. O kvalitnom kozom mlieku teda rozhoduje aj krmivo.

Ľahšie sa trávi
Kozie mlieko je pre ľudský organizmus lepšie stráviteľnejšie ako kravské a dokonca aj zdraviu prospešnejšie. Kozie mlieko sa považuje za výnimočný „liek“ a prostriedok dlhovekosti.
Kozím mliekom sa lieči nesprávne trávenie, ťažkosti s vylučovaním. Je prínosom aj pre ďalšie orgány ako pečeň. Kozím mliekom sa lieči aj alergia. Hovoríme teda o zvýšení imunity. Zdravá výživa sa teda týka predovšetkým mlieka. Mlieko pijú už malé bábätká a je dôležité aj pre dospievajúce deti i samotných dospelých, ktorí trpia rôznymi neduhmi.


 
 Kozie mlieko je známe aj ako alternatívne liečivo pri rakovinových ochoreniach.

Drahé kozie mlieko?
Nie je štandardne predajné v bežných obchodoch. Obyčajne ho môžete kúpiť v obchodoch so zdravou výživou. Bioobchody predávajú kozie mlieko za trojnásobnú hodnotu kravského, aj preto, že chovatelia musia dávať maximálny pozor pri kŕmení zvierat.

Kozie mlieko je známe aj ako alternatívne liečivo pri rakovinových ochoreniach. Má protizápalové účinky, blahodarný účinok pri ekzémoch. V kozom mlieku sa nachádzajú protilátky, ktoré bránia rakovinovému bujneniu. A nielen kozie mlieko je zázračné liečivo, ale aj kozie syry či tvaroh.

Bojovník s ľudskými slabosťami

Môžeme tu hovoriť o migrenóznych stavoch, stredových situáciách, ktoré spôsobujú neskôr ťažšie diagnózy. Kozie mlieko pomáha predchádzať veľkému množstvo chorôb vznikajúcich práve z hektického života.

Ako chutí kozie mlieko?
Úplne inak ako kravské. Kozie je menej chutnejšie a nevonia práve najpríjemnejšie, je výraznejšie. Z kozieho mlieka sa vyrábajú prírodné kozmetické prípravky, chránia pokožku a spomaľujú jej starnutie.

Autor: Paťa

© 2009 Všetky práva vyhradené.

Vytvorte si web zdarma!Webnode