Zdravie a krása - kozie mlieko...

Archív článkov

27.12.2009 09:31

Pečené kozľacie rebrá na víne

Pečené kozľacie rebrá na víne : Umyté rebrá osolíme, vložíme do nádoby a zalejeme nálevom ktorý pripravíme z červeného vína, celého čierneho a nového korenia, bobkového listu, cesnaku, stoniek celerovej vňate, menšej...
27.12.2009 09:06

Kozľací guláš s pivom

  Potrebujeme:   pre 6 osôb -1 kg kozľacieho mäsa -100 g údenej slaniny -4 väčšie cibule -mäsový vývar -2 paradajky -1 červenú papriku -mletú sladkú červenú papriku -150 ml svetlého piva -1 surový zemiak na zahustenie -ušený majorán -lístky čerstvého majoránu -2 strúčiky...
27.12.2009 09:02

Kozľacina so zemiakmi

   Potrebujeme:  pre 6 osôb -1 kg kozľaciny -750 g zemiakov -4 veľké rozštvrtené paradajky -1 stredne veľkú cibuľu -4 PL olivového oleja -soľ -mleté čierne korenie -1 PL podrveného rozmarínu -1 ČL sušeného oregana -vodu na podlievanie ...
26.12.2009 07:04

PREDAJ Z DVORA

  Hygienické požiadavky na malé množstvá surového mlieka (1) Malým množstvom surového mlieka je také množstvo surového kravského mlieka, surového ovčieho mlieka alebo surového kozieho mlieka, ktoré zodpovedá obvyklej dennej spotrebe tohto mlieka v domácnosti konečného spotrebiteľa (2)...
11.12.2009 23:34

Vývoj vzniku a druhov syra

  Syr je pochúťka nad pochúťky. Môžeme ho jesť v polievke, na chlebe, na cestovinách, na pizze alebo v koláči. Niekedy smrdí ako ponožky, inokedy vonia po šampiňónoch či po orieškoch. V Taliansku a vo Francúzsku ho servírujú ako posledný chod s najlepšími vínami. História siaha do čias, keď...
11.12.2009 23:02

Tajomstvo kozieho života

  / výňatok z článku /   Koza je obdivuhodné domáce zviera - múdro vyberavé a vie čo je dobré - dôkladne si premyslí, ktoré byliny požuje a je ich údajne až 450 rôznych druhov. Pestrú paletu živín, ktorú tak do svojho telíčka dostane, sa prejaví na jej zdraví (koza vraj nikdy...
09.12.2009 23:44

Syrové taštičky z lístkového cesta s kozím syrom a bazalkou

        Lístkové cesto necháme rozmraziť na pomúčenej doske, rozvaľkáme ho na hrúbku 3 mm a rozkrojíme na štvorčeky. Do ich stredu položíme kozí syr a niekoľko bazalkových lístkov. Oddelíme bielok od žĺtka. Okraje lístkového cesta potrieme vyšľahaným bielkom, syr...
09.12.2009 23:38

Šalát s hubami a kozím syrom

  300 g hlávkového šalátu, 6 šampiňónov, 7 PL oleja, soľ, 200 g kozieho syra, vajce, 4 PL strúhanky, 2 PL masla, 2 PL bieleho vínneho octu, 1 PL koriandra, mleté čierne korenie, 2 PL slnečnicových semienok Šalátové listy oddelíme, umyjeme a necháme odkvapkať. Huby očistíme a po dĺžke...
09.12.2009 23:30

Kuracia roláda s bylinkami a kozím syrom

  4 porcie vykostených kuracích pŕs (v celkovej váhe 750 g), 125 g kozieho syra, 2 až 3 lyžice smotany, šťava z pol citróna, 1 viazanička čerstvej bazalky, 1 viazanička čerstvej petržlenovej vňate, 3 vetvičky čerstvého tymianu, mleté čierne korenie, soľ   Paradajková omáčka: 125 g...
09.12.2009 04:46

Akné? Pomôže vám kozie mlieko!

  Akné? Pomôže vám kozie mlieko!         Keď sa objavia nepekné vyrážky, spravil by človek čokoľvek, aby sa ich zbavil. Hlavne ak ide o akné, ktoré vám ničí tvár, ramená či chrbát. Prostriedkov ako bojovať s akné je mnoho, mohlo by však práve vám pomôcť proti akné kozie...

© 2009 Všetky práva vyhradené.

Vytvorte si web zdarma!Webnode