Zdravie a krása - kozie mlieko...

Archív článkov
13.12.2010 10:37
29.09.10
Minister pôdohospodárstva podporil predaj z dvora
Kľúčová je podpora domácej produkcie
29-09-2010
Minister pôdohospodárstva, životného prostredia a regionálneho rozvoja Zsolt Simon sa 28. septembra zúčastnil na medzinárodnej konferencii na tému „Podpora predaja ako dôležitý nástroj...
—————
07.07.2010 20:07
Něco málo o medu
Určení pravosti včelího medu.
Spolehlivý a jednoduchý způsob, jak určit pravost včelího medu.Na lžíci nabereme med a pokapeme jej lihem. Když se rozpustí, je pravý. Na dně lžíce zůstane jen...
—————
04.07.2010 12:27
Čo môžu poriešiť probiotiká?
Cholesterol
Aj keď sa to na prvý pohľad zdá neuveriteľné, probiotiká znižujú hladinu cholesterolu. Cholesterol sa dá regulovať okrem zdravej stravy a životosprávy aj užívaním probiotík. Ak jedávate jedlá, ktoré obsahujú cholesterol, probiotiká nedovolia, aby sa...
—————
04.07.2010 12:11
Probiotiká – dnes často zaznievajúce slovo z televíznych reklám. Pozrime sa preto bližšie na to, čo sú to tie probiotiká. Začnime snáď definíciou Svetovej zdravotníckej organizácie:
Probiotiká sú živé organizmy, ktoré pri podaní v dostatočnom množstve vyvolajú zlepšenie zdravotného stavu hostiteľa....
—————
18.06.2010 23:58
Léčivé účinky kozího mléka
Dodnes se u horských národů kozí máslo s bylinkami používá jako součást řady léčebných mastí. Dlouhodobě známé léčebné účinky kozího mléka jsou však podloženy i vědeckými studiemi. S pozitivními výsledky se setkáváme u například u těchto onemocnění:
...
—————
12.06.2010 21:41
Ingrediencie:
1kg kozľacieho boku, 3 cibule, soľ, 4 vajcia, 1 lyžica sušeného mlieka, 4 strúčiky cesnaku, hladká múka, olej na vyprážanie
Postup prípravy:
Umyté mäso uvaríme domäkka v slanej vode s cibuľou. Ešte teplé vykostíme a necháme vychladnúť. Jemne...
—————
14.04.2010 10:21
ZÁZRAČNÝ LEN
...
—————
05.04.2010 21:20
Tokajské víno
Akostné vína
Toccata, akostné, r. 2008 0,75l, biele, polosladké
Polosladké mladé cuveé tokajských odrôd. V chuti príjemne ovocné s pichľavejšou kyselinkou. Ľahké víno vhodné na bežné pitie.
Furmint, akostné, r. 2008, 0,75l, biele,...
—————
05.04.2010 20:29
Plnené kozľa
Predná polovica kozľaťa, 3-4 plátky údenej slaniny, 1 cibuľa, soľ, majorán, maslo; plnka: 1/2 všetkých vnútorností z kozľaťa, 2 lyžice tuku, 1 cibuľa, 2-3 žemle, 2-3 vajcia, mleté čierne korenie, soľ, majorán, petržlenová vňať alebo rozmarín.
Prednú polovicu kozľaťa bez blán a...
—————
29.12.2009 04:48
Kozie mlieko je biologicky veľmi významný nápoj, ktoré má iné zloženie ako mlieko kravské. Obsahuje minerálne soli vápnika, horčíka, sodíka, draslíka a fosforu, soli stopových prvkov: medi, zinku, mangánu, titánu, chrómu a kobaltu, vitamíny A, B1, B2, B12, C, D, E a kyselinu listovú....